top of page

Utran Helmi 2022

Onczay Z.jpg

Zoltán Onczay

Zoltán Onczay suoritti diplominsa Budapestin Liszt Music Academy-ssa vuonna 2004 opettajanaan László Mező. Sen jälkeen Zoltan opiskeli Berliinissä Hindemith-stipendiaattiopiskelijana Wolfgang Boettcherin johdolla. Hän on saanut lukuisia palkintoja, kuten Yamaha-palkinnon, Semmeringin kesäakatemian Martinu-palkinto sekä Wiener-Classic- ja Kodaly-palkinnot. Hän sai myös palkinnon kansainvälisessä European Music for Youth-kilpailussa Oslossa.

2004-2015 hän oli Mannheimin kamariorkesterin jäsen ja Towerin kamarikonserttisarjan taiteellinen johtaja. Zoltán oli vieraileva sellisti Tongyeong-festivaaliorkesterissa Etelä-Koreassa vuonna 2017/18. Syksystä 2015 lähtien hän on ollut Budapestin MAV-sinfoniaorkesterin soolosellisti. Solistina ja kamarimuusikkona Zoltan esiintyy usein Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Kiinassa ja Japanissa. Vuonna 2021 hän sai Artisjus Performing Arts Award -palkinnon Unkarissa.

Vuodesta 2021 alkaen hän on Madridin solistien soolosellisti ja vuonna 2022 hänet kutsuttiin Renova Music Festivalille Yhdysvaltoihin ja Kulangsu Cello Festivalille Kiinaan.

bottom of page