top of page

Taiga-kvartetin vieraat 2021

SannaKuva.jpg

Sanna Kivivuori

Tohmajärveläissyntyinen Sanna Kivivuori (o.s. Kainulainen) toimii Joensuun konservatoriossa viulun- ja alttoviulunsoiton opettajana sekä jousiorkestereiden johtajana.
Sanna on opiskellut Joensuun ja Helsingin konservatoriossa. Viulunsoitonopettajaksi hän valmistui vuonna 1998 ja myöhemmin täydensi opintojaan musiikkipedagogin (AMK) tutkinnolla Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa.
Sanna on toiminut vuodesta 1998 viulunsoiton opettajana Joensuun konservatoriolla, Keski-Karjalan, Pielisen Karjalan ja Länsi-Karjalan musiikkiopistoissa. 
Työskentelyn Joensuun konservatorion viulunsoiton opettajan virassa Sanna aloitti syksyllä 2020.

Daniel Kivivuori.jpg

Daniel Kivivuori

Olen Daniel Kivivuori ja olen 19-vuotias. Opiskelen Joensuun konservatoriolla muusikon perustutkintoa, sello pääaineena,  Jussi Makkosen opissa. Käyn lukiota Joensuun yhteiskoulun lukiossa ja sellonsoiton lisäksi kiinnostuksen kohteeitani on shakinpeluu ja kiipeily.

LauriLodders.jpg

Lauri Lodders

Olen 18-vuotias viulisti Joensuun Konservatoriolta. Aloitin viulun soiton 4-vuotiaana opettajanani Satu Penttonen. Hänen lisäkseen opettajiani vuosien varrella ovat olleet Sanna Kainulainen, Sakari Tervo sekä Tero Latvala.
Soittamisessa minulle parasta on soolorepertuaarin esittämisen lisäksi erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa soittaminen. Soitankin mm. Rantapuisto-kvintetissä, jonka kanssa voitimme keväällä 2019 European Music Festivalin kamarimusiikkisarjan.
Olen osallistunut lukuisille mestarikursseille ja musiikkileireille, joista viimeisimpänä Nurmeksen kesäakatemia viime kesänä. Keväällä 2021 esitin Sibeliuksen viulukonserton 1. osan Joensuun kaupunginorkesterin solistina.

Mariko Matsumoto photo by Susanna Mertanen.jpg

Mariko Matsumoto

Mariko Matsumoto toimii päätyönään Joensuun Kaupunginorkesterin konserttimestarina. Hän on kunnianhimoinen ja tarkkaotteinen viulutaiteilija, jolle myös soolorepertuaarin hallinta on tärkeä osa muusikkoutta. Hän on toiminut urallaan mm. Sinfonia Lahden, Tampere Filharmonian, Jyväskylä Sinfonian sekä Unkarin kansallisen sinfoniaorkesterin viulistina ja konserttimestarina. Hän on suorittanut konserttidiplomin (2012) ja maisterin tutkinnon (2008) Hannoverin Hochschule für Musik Theater und Medienistä, ja musiikin maisterin tutkinnon Franz Liszt-akatemiasta (2007). Hänet on palkittu lukuisilla kilpailupalkinnoilla ja tunnustuksilla vuosina 1997-2009: ensimmäisen palkinnon hän saavutti Unkarin uuden musiikin kilpailussa 2009.

FaureTrio_edited.jpg

Maria Sotikov

Olen Maria Sotikov ja olen 18-vuotias. Soitan pianoa Joensuun konservatoriolla ja opettajani on Reija Kähkönen. Aiemmin minua ovat opettaneet myös Henna Martikainen ja Maija Saha. Pianoa olen soittanut kymmenen vuoden ajan. Konservatoriolla olen saanut osallistua Niklas Pokin, Tuija Hakkilan ja Janne Mertasen mestarikursseille. Käyn lisäksi Joensuun lyseon lukiota ja pianon ohessa toinen harrastukseni on kuorolaulu Joensuun Pyhän Nikolaoksen kirkon kuorossa.

PanleinoKivesvaara.JPG

Panleino

Panleino on paltamolais-joensuulainen yhtye, joka esittää pääasiassa Eino Leinon sävellettyä runoutta. Kvartetin taiteilijat ovat ”laulava biologi” Vesa Hyyryläinen, pianisti Heljä Pylvänäinen, huilisti Anna-Leena Tervo ja viulisti Sakari Tervo. Panleinolta on ilmestynyt kaksi äänitettä Aurinkolaulu ja Kulkijapoika. Panleino on konsertoinut aktiivisesti ympäri maata. Yhtyeelle myönnettiin Paltamon kunnan kulttuuripalkinto 2013 sekä Kainuun kulttuuripalkinto 2014. Yhtyeen toimintaa ovat tukeneet mm. Kainuun Kulttuurirahasto, Taiteen Edistämiskeskus (Etelä-Savo) ja Musiikin Edistämissäätiö MES. Panleino oli keskeisessä osassa suunnittelemassa ja toteuttamassa dokumenttielokuvaa Paltamolainen Eino Leino (2018). 

https://www.facebook.com/PANLEINOkvartetti

Rantapuisto Kvintetti.jpeg

Rantapuisto Kvintetti

Rantapuisto- kvintetissä soittaa 17-18 vuotiaita oppilaita Joensuun konservatoriosta. Erityislaatuinen  soitinyhdistelmä (viulu, alttoviulu, kontrabasso, piano ja harmonikka) mahdollistaa monipuolisen  ohjelmiston: kvintetti soittaa melankolisia suomalaisia lauluja, villejä klezmereitä, argentiinalaisia tangoja ja  pelimusiikkia Final Fantasystä Pokémoniin. Kvintetti on harjoitellut ja esiintynyt tässä kokoonpanossa noin neljä vuotta.  Yhtye edusti Suomea vuonna 2018 Hollannissa Euroopan konservatorioliiton järjestämillä festivaaleilla. Kvintetti osallistui toukokuussa 2019 Belgiassa järjestettyyn musiikkifestivaaliin ”67th European Music  Festival for the Young People” missä he saivat ’ first prize Cum Laude’palkinnon.
Lauri Lodders - violin, Veera Lappalainen - viola, Oskari Leppänen - kontrabasso, Linda Ullgrén - accordion, Alina Achourbekov - piano

bottom of page